Why doesnt the fabric conditioner dispenser empty after each wash?


I have just bought a Hotpoint WMUD 920 Ultima washing machine, used it for the first time today. When I went to put the fabric conditioner in for the next wash, its full of water from the first wash, so cant put it it yet.

Some softeners are too thick, you could dilute this with water before you add to the machine. Note: Your tube to the softener drawer could be loose or something, you could check this by taking the top of the machine off to examine. Actually simple.

Hi from retired Englishman in SW France,
I suspect that it is the conditioner/softener tray which needs a thorough clean,
paying particular attention to the sentences in BOLD ;-0)
-------------------------------------
Remove the complete drawer. To do this you will have to do one of the following-

This video will show you how to keep your soap draw clear and how to service the parts
Please remember to subscribe to our YouTube channel for all appliance tutorials
a 4 THUMBS rating is appreciated for answering your FREE question.

The softener dispenser is flushed with water as part of the wash cycle. The residual water prevents softener from clogging the dispenser between was cycles.

is the machine got good water pressure cus somtimes little water gets in the fabric soften tay and it dosent flush all the softner out. hope this helps.

The detergent dispenser is located above the detergent drawer. A water pipe is connected to it and water entrance and distributed to drawer's cells (following the programmed cycle) by a lever's movement (part of the dispenser). The lever movement is controlled by two solenoids that received their power from the timer. By opening upper machine's cover you will have an access to the dispenser. Disconnect the power cable from the machine before moving to next test !!!! Look first that they are not any disconnected wires. Move manually dispenser's lever and see if water running to all cells (depend on your movement). In case it doesn't work properly remove the unit from the machine and try to clean it (I hope it will help, otherwise you should replace the unit). In case it works properly (manually) - you should test by a multi-tester solenoid's resistance. the one that doesn't have a resistance measurement should be replaced. Good luck !!


More: