How to check if my belt is bad on Samsung VRT front load washer


I have a vrt ... I hope this helps.... Take of that little door on the front. Have a bucket or bowl ready. Bring down that little black hose, turn the white cap around and pull till it comes off. Drain into the bowl, turn the white filter cap counter clockwise to release some of the suction and wait till the hose stops draining. Remove cap, clean under running water w/ toothbrush. Manual says to make sure that the interior is free of anything (I wiped mine out) and then put it all back together again. Good luck

You might have an object jammed in the pump housing. First thing you must do is to unplug the machine from the power outlet.You will then need to remove the back panel of the washer to access the pump. Disconnect the wiring from the pump and remove the two hoses by compressing the two clamps. ( Be ready for water to pour out of the hoses) Remove the three mounting bolts that hold the pump to the frame of the washer and remove the pump assembly. It is easier to work on the pump if you remove it from the mounting plate. Remove the three screws that hold the impeller housing to the pump motor. Seperate the two parts being careful not to damage the rubber o-ring that seals the unit. Inspect the impeller housing for any debris. (I found a nickle blocking the outlet port in mine). Remove anything you may find and reassemble in reverse order. The machine should reset itself and run as normal.
Good luck!

nF means that washer tried to fill but was unsuccessful. Water supply valves needs to be fully open. Lines may be kinked or screen by the hose hookup at the washer end may be restricting flow. Check to ensure the screens are cleaned by removing hose and pull screens and clean them then try the washer again

I've had that same code, the machine completely stops and you have to start over with the load, the repair man samsung sent out still cannot fix my problem. he says there is a defect on these machines, good luck!

Look for cracking, stretch narks, thinning, and burn spots

My fabric softener intermiitently was left with clear water in the tray. The serviceman replaced the tray which did not fix the problem, he then replaced the valve assembly. That fixed the problem for about a year and now I am experiencing the same problem. Being the unit is now out of warranty, I purchased a valve assembly and replaced it but what I found in the process was that the real problem was that after removing the filter screen where the hose connects I found a SECOND mesh filter that was plugged up. I removed it with a needle from the edge so I didnt damage the screen. I think you could also just used a spray bottle with some water and a Q tip to clean. I wasted $50 on a valve assembly, but I did discover this second filter screen that is not mentioned in the user manual. Hope this helps someone because I have not seen this solution posted anywhere.


More: