My washing machine has not diained. When I set the programme to drain a code ‘0’ has come up above the spin signage machine is AWO/C0714


I have an IFB washing maching it does not spin dry the clothes any solution

Unplug your machine and unclip the plastic trim panel across the bottom of the machine (front) to reveal the circular pump filter cover. Unscrew this cover with your fingers and remove any debris inside. Put the cover back on, clip the panel back on and try your machine again. Should be fine.

I would look underneath the machine to check the water pump for free running and has no debris blocking the water outlet pipe as that's the best advice to give you eric

Yeah. This is a pump problem. Our machine first did this about 3 months ago. I took the filter plug out and removed about 10 coins from around the pump impeller area! I removed the pump and dismantled it. Unfortunately water was getting in past the seal on the pump spindle. I cleaned it all out and reassembled it. Worked fine till a couple of weeks ago. It has worn out the spindle "bearings" and because of the loose play it gets stuck, intermittently. If you are by the machine when the drain cycle starts , you can give the filter housing a few bangs(take off the circular cover) . The pump will start up .It makes a grumbly sound, as it is knackered. But once started will generally keep going.The answer however is a new pump. And probably a pact with everyone in your household to be more careful not to leave stuff in the clothes you put in the machine. Our washer has got through 2 mobile phones. a packet of bradding nails, a lot of cash, both coins and notes.Various other stuff that i wont mention! The pump gets very hot when it is trying to turn but cant because of debris on the impeller. This will lead to the pump failing after a time.

same thing happened to me called engineer over flow pipe was blocked hope this helps anyone with this problem

eo3 water not draining,check for kinked drain hose,check that drain filter is clean


More: